Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Expressz Lisztkeverék Kelesztés Nélküli Tésztákhoz

1 799,00 Ft

Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.

Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1398kJ / 331kcal
Zsír
1.9g
- amelyből telített zsírsavak
0.5g
Szénhidrát
65.2g
- amelyből cukrok
2.1g
Fehérje
6.5g
0.03g
Rost
13.8g
Speciális
Gluténmentes

Kakaós csiga

Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):

  • 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék 
  • 70 g eritrit porított formában
  • 0,5 g só
  • 10g frissen reszelt bio citromhéj
  • 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 140 g víz
  • + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék:

  • 35 g zsírszegény kakaópor
  • 50 g eritrit porított formában
  • 60 g víz

Kenéshez:

  • 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)

A végén a fújáshoz:

  • kb. 1 gramm olaj

Elkészítés:

A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.

Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!

Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.

Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.

Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.