Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Gluténmentes Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Paleo Lángos Lisztkeverék

1 090,00 Ft

Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegben készült.

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1049kJ / 251kcal
Zsír
7.8g
- amelyből telített zsírsavak
4.3g
Szénhidrát
29.2g
- amelyből cukrok
0.9g
Fehérje
9.4g
1.7g
Rost
13.2g
Speciális
Gluténmentes
Szénhidrátcsökkentett

LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)

Hozzávalói (4 db, kb. 100 grammos lángos):

  • 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék
  • 6 g só
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 3 db M- es tojás
  • 100 g víz
  • +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
  • továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor

Elkészítése:

Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.

Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)

Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).