Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Szénhidrát-csökkentett Termékekhez Rostkeverék

1 190,00 Ft

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostliszt, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
785kJ / 196kcal
Zsír
0.5g
- amelyből telített zsírsavak
0.1g
Szénhidrát
1.1g
- amelyből cukrok
0.6g
Fehérje
0.9g
0.23g
Rost
91.6g
Speciális
Gluténmentes
Szénhidrátcsökkentett

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
  • Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
  • Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!