Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Gluténmentes lisztkeverék

1 190,00 Ft

Sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez felhasználható univerzális lisztkeverék, glutén nélkül.

Adalékanyag- és lisztkezelőszer mentes, gluténmentes, rostokban gazdag lisztkeverék: tápiókalisztből, köleslisztből, kókuszlisztből, hajdinalisztből, szezámmaglisztből és útifűmaghéjlisztből. 

Szénhidráttartalma 58g/100g.

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 10 db

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Univerzális gluténmentes lisztkeverék, mely sokrétűen felhasználható sütemények, kelt tészták, kenyerek sütéséhez. Rostokban gazdag. 

Szénhidráttartalma 58g/100 g.

Összetevők: tápiókaliszt, kölesliszt, kókuszliszt, hajdinaliszt, szezámliszt, útifűmaghéjliszt

10 Elemek

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1435kJ / 340kcal
Zsír
5.2g
- amelyből telített zsírsavak
3.3g
Szénhidrát
58g
- amelyből cukrok
2.14g
Fehérje
9.9g
0.02g
Rost
11g
Speciális
Gluténmentes

Gluténmentes epres mascarponés torta Zelleitündi módra

Gluténmentes epres mascarponés torta Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 12 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
  • 25 dkg mascarpone 
  • 5 dkg eritrit 
  • 2,5 dkg négyszeres édesítő
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja 
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál sütőpor

a tetejére:

  • 25 dkg eper
  • mandula pálcikák

Elkészítés:

A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét. A sütőporral elkevert gluténmentes lisztkeveréket is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Kivehető aljú hosszúkás pite formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, kockákra vágott eperrel kirakjuk a tetejét, enyhén belenyomkodjuk és mandula pálcikával megszórjuk. 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.

Gluténmentes pizza margherita Zelleitündi módra

Gluténmentes pizza margherita Zelleitündi módra

Hozzávalók:

a tésztához

  • 20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  •  fél teáskanál himalája só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 240 g langyos víz
  • a paradicsomszószhoz
  • 3 dl passatta / sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor friss bazsalikom

a feltéthez

  • mozzarella 
  • friss bazsalikomlevél
  • koktél paradicsom
  • ruccola

Elkészítés:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt és a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Megszórjuk parmezán forgáccsal és friss bazsalikomlevéllel és ruccolával díszítjük.

Receptek és képek forrása:

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept