Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék

1 850,00 Ft

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.

Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.

A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1502kJ / 354kcal
Zsír
1.7g
- amelyből telített zsírsavak
0.4g
Szénhidrát
74.7g
- amelyből cukrok
1.4g
Fehérje
7.5g
0.02g
Rost
5.2g

Elkészítés:

A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.

Egy spatula segítségével öntsük a masszát  kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)

Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.

Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).

Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

  • Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
  • A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
  • Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.