Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Karobos Muffin és Piskóta Lisztkeverék

1 699,00 Ft

Összetevők: hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék egy élelmi rostokban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén készíthetünk tojás és tej felhasználása nélkül gluténmentes muffint vagy süteményt, amely a vegánok étrendjébe is beilleszthető.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1444kJ / 341kcal
Zsír
1.5g
- amelyből telített zsírsavak
0.4g
Szénhidrát
70.8g
- amelyből cukrok
4.8g
Fehérje
6.8g
0.19g
Rost
8.5g
Speciális
Gluténmentes

Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

  • 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
  • 170 g langyos víz
  • 25 g 100%-os citromlé
  • 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
  • 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
  • 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)

Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.

Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.

Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)

Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.