Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Gluténmentes Roppanós héjú kenyér- és péksütemény lisztkeverék

1 990,00 Ft

Összetevők: kölesliszt, tápiókaliszt, hajdinaliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Gluténmentes lisztkeverék, roppanós héjú kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Adalék- és lisztkezelőszermentes!

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1344kJ / 319 kcal
Zsír
1.8g
Szénhidrát
58g
- amelyből cukrok
0.24g
Fehérje
6.3g
2.4g
Rost
23g
Speciális
Gluténmentes

Kakaós zabpelyhes ropogós keksz gluténmentesen Zelleitündi módra

Kakaós zabpelyhes ropogós keksz gluténmentesen Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 12 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 10 dkg gluténmentes apró szemű zabpehely
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 12,5 dkg vaj/kókuszolaj
  • 7 dkg eritrit
  • 3 dkg négyszeres édesítő
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet himalája só
  • 1 teáskanál vanília őrlemény
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukormentes étcsokoládé feldarabolva

Elkészítés

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. A végén az apróra vágott étcsokoládét is hozzáadjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
  • 10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1/2 tk. himalája só
  • 1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
  • 230g langyos víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Receptek és képek forrása:

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept