Ingyenes szállítás 15.000,- forint felett!

Gluténmentes Univerzális lisztkeverék

1 990,00 Ft

Összetevők: barna rizsliszt, kölesliszt, tápiókaliszt, fehér rizsliszt, útifűmaghéjliszt, hajdinaliszt

Súly :
Mennyiség :
Szállítási információk

Raktáron: 0 db

Out-of-Stock

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Zellei Tündi gluténmentes univerzális lisztkeverék sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez, sűrítéshez, rántáshoz, panírozáshoz.

Adalékanyag és lisztkezelőszer mentes, gluténmentes lisztkeverék. Barna rizslisztből, köleslisztből, tápiókalisztből, fehér rizslisztből, útifűmaghéjlisztből és hajdinalisztből álló lisztkeverék. Szénhidráttartalma 64g/100g.

Felhasználható sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez, sűrítéshez, rántáshoz, panírozáshoz.

Adatlap

Átlagos tápérték
100g
Energia
1384kJ / 328kcal
Zsír
2g
- amelyből telített zsírsavak
0.4g
Szénhidrát
64g
- amelyből cukrok
0.6g
Fehérje
7.9g
1.4g
Rost
11g
Speciális
Gluténmentes

Gluténmentes bagettek íróval Zelleitündi módra

Gluténmentes bagettek íróval

Hozzávalók: 

  • 30 dkg Zellei Tündi gluténmenets univerzális lisztkeverék
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet
  • 1,5 dkg gluténmenets friss élesztő
  • 1/2 tk. himalája só
  • 1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
  • 150 g langyos víz
  • 150 g író

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az írót az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Majd kétfelé osztjuk, átgyúrjuk a tésztát és két bagettet formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket bevágjuk. 10-15 percet pihentetjük. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Gluténmentes vaníliakrémes epres tekercs Zelleitündi módra

Gluténmentes vaníliakrémes epres tekercs

Hozzávalók:

a piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális lisztkeverék 

a krémhez

  • 5 dl tej/növényi tej
  • 5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális  lisztkeverék 
  • 30-40 dkg eper négybe vágva
  • 4 dkg eritrit
  • 1 teáskanál vanília őrlemény vagy vanília kivonat 
  • 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 20 dkg puha vaj/ bio margarin vagy laktózmentes vaj

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Gáztepsi nagyságú sütőpapírral kibélelt, amit vajjal egy kicsit kikenhetünk, tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla, ezután a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint egy tekercset.

A krémhez a lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az édesítőket. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, ezután a megmosott és négybe vágott epreket rászórjuk és feltekerjük a piskótát. Végül a tekervs külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Félbevágott eperrel díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Receptek és képek forrása: 

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept